arrow calendar cartcheck checkmark close configure contact danger download external_link facebook globeinfo instagram linkedin logo_claim logout mail menuminus navigation pin play plus rss searchshaft success twitteruserwarning wechat x-twitterxing youku youtube zoom
Wijzig het land om informatie te zien over de producten, diensten en contactpersonen die relevant zijn voor uw locatie.
Onderneming juli 2022

SCHUNK Italië opent nieuw CoLab

Vanaf nu kunnen ook klanten in Italië van deze nieuwe, unieke dienst profiteren. Op 11 juli 2022 opende de SCHUNK-dochteronderneming in Lurate Caccivio bij Como zijn nieuwe centrum, voor robottoepassingen waar nieuwe automatiseringsconcepten onder realistische omstandigheden zullen afgetoetst kunnen worden. De ingenieurs van CoLab begeleiden nieuwkomers in de automatisering door het volledige proces, van de planning tot de eigenlijke toepassing. Het Italiaanse CoLab is het tweede in Europa.
Opening van het CoLab in Italië In het nieuwe CoLab bij SCHUNK Intec Italië kunnen klanten hun cobottoepassingen onder realistische omstandigheden testen.

Geautomatiseerde processen met industriële en collaboratieve robotica verhogen de efficiëntie in de productie. Het is echter niet altijd gemakkelijk om met automatisering te beginnen, omdat er met talloze aspecten rekening moet worden gehouden. Dit is precies waar SCHUNK met zijn decennialange ervaring ondersteuning kan bieden. In het Italiaanse centrum voor robottoepassingen kunnen automatiseringsverzoeken van klanten nu worden geanalyseerd op haalbaarheid gecontroleerd en gevalideerd. Het doel: het investeringsrisico voor de klanten tot een minimum beperken en concrete ondersteuning bieden bij het opstarten van een geautomatiseerd proces. Met deze praktische aanpak verlaagt SCHUNK de drempel voor klanten om met automatisering te beginnen, zodat zij hun door SCHUNK aanbevolen toepassing kunnen testen voor zij die ook effectief aankopen. "Ons CoLab is ook een multifunctionele ruimte voor opleidingen en events samen met onze partners," aldus Andrea Lolli, Sales Manager van Gripping Systems, die de implementatie van het project in de Italiaanse vestiging in goede banen leidde.

Andreas Kühl, algemeen directeur van SCHUNK Italië en sales manager Andrea Lolli. Klaar voor nieuwe taken: Andreas Kühl, algemeen directeur van SCHUNK Italië en sales manager Andrea Lolli openen het nieuwe CoLab.

Technologiepartners maken er deel van uit

Voor het openingsevent op 11 juli werden met de steun van robotfabrikanten ABB, FANUC, Omron en UR verschillende demotoepassingen voorbereid om het volledige gamma mogelijkheden aan de bezoekers voor te stellen. Het spectrum varieerde van het hanteren van gevoelige onderdelen met de bio-geïnspireerde grijptechnologie ADHESO tot geautomatiseerde oppervlaktebewerking met de nieuwe SCHUNK-tools R-EMENDO, en tot bin picking. Ook de halfautomatische machinebelading met cobots en de praktische SCHUNK-toepassingskits MTB werden gesimuleerd. De mogelijkheden zijn vrijwel grenzeloos. SCHUNK laat zien hoe het moet.

ADHESO-adhesiegrijper van SCHUNK & collaboratieve robot GoFA™ van ABB Delicate of moeilijk op te pakken onderdelen kunnen gemakkelijk gehanteerd worden met ABB's milieuvriendelijke ADHESO-adhesiegrijpers en gebruiksvriendelijke GoFa™ collaboratieve robot.