Změňte výběr země, abyste získali informace o produktech, službách a kontaktních osobách, které jsou důležité pro vaši lokalitu.
O firmě července 2022

SCHUNK Itálie otevírá nové centrum CoLab

Od nynějška budou moci zákazníci v Itálii těžit z této nové, naprosto jedinečné služby. 11. července otevřela dceřiná společnost SCHUNK v obci Lurate Caccivio u jezera Como nové aplikační centrum pro roboty, kde lze v budoucnu validovat nové automatizační přístupy v reálných podmínkách. Inženýři centra CoLab doprovázejí nováčky v automatizaci během celého procesu od plánování až po samotnou aplikaci. Italské centrum CoLab je druhým v Evropě.
Otevření centra CoLab v Itálii V novém centru CoLab ve společnosti SCHUNK Intec Italy mohou zákazníci ověřovat své aplikace kobotů v reálných podmínkách.

Automatizované procesy s průmyslovou a kolaborativní robotikou zvyšují efektivitu ve výrobě. Začít s automatizací však není vždy snadné, protože je třeba zvážit mnoho aspektů. Právě v tomto kontextu poskytuje společnost SCHUNK podporu na základě svých letitých zkušeností s aplikacemi. V italském aplikačním centru pro roboty lze nyní analyzovat, kontrolovat proveditelnost a ověřovat požadavky na automatizaci zákazníků. Cílem je minimalizovat investiční riziko pro zákazníky a nabídnout konkrétní podporu při spouštění automatizovaného procesu. Tímto praktickým přístupem společnost SCHUNK odstraňuje překážky, které brání začít s automatizací zákazníkům, kteří si mohou před nákupem vyzkoušet aplikaci doporučenou firmou SCHUNK. „Naše centrum CoLab je také multifunkčním prostorem pro školení a akce společně s našimi partnery," vysvětluje Andrea Lolli, obchodní manažerka společnosti Gripping Systems, která řídila realizaci projektu v italské pobočce.

Generální ředitel SCHUNK Itálie Andreas Kühl a obchodní ředitel Andrea Lolli Připraveni na nové úkoly: Generální ředitel SCHUNK Itálie Andreas Kühl a obchodní ředitel Andrea Lolli otevírají nové centrum CoLab.

Součástí procesu jsou technologičtí partneři

Na zahajovací akci dne 11. července byly za podpory výrobců robotů ABB, FANUC, Omron a UR připraveny různé demonstrační aplikace, které návštěvníkům ilustrují celou škálu možností. Spektrum sahalo od manipulace s citlivými díly s uchopovací technologií ADHESO inspirovanou přírodou až po automatizované zpracování povrchů s novými nástroji SCHUNK R-EMENDO a aplikace typu „bin picking". Simulováno bylo i poloautomatické zakládání do stroje s pomocí kobotů a praktické aplikační sady SCHUNK MTB. Škála možností je prakticky neomezená. SCHUNK vám ukáže, jak se to dělá.

Adhezivní chapadlo ADHESO od společnosti SCHUNK a kolaborativní robot GoFA™ od firmy ABB S křehkými nebo těžko uchopovatelnými díly lze manipulovat bez větší námahy s pomocí adhezních chapadel ADHESO od společnosti ABB, která jsou šetrná k životnímu prostředí, a s uživatelsky přívětivým kolaborativním robotem GoFa™.